• Belföld
Faktor

Megkezdte munkáját az Operatív Törzs

Az Operatív Törzsben minden érintett szerv, többek között a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentők, a fővárosi közlekedésfelügyelet és a katasztrófavédelem képviselői vannak jelen. Az Operatív Törzs kora reggel óta ülésezik és a programok végéig folyamatos tájékoztatást nyújt többek között a várható időjárásról és a közlekedéssel kapcsolatban.

A meteorológia reggeli előrejelzése szerint egész nap többnyire borult, hűvös, csapadékos időre lehet számítani. Budapest térségében többfelé rövid ideig akár hó is eshet, de nem marad meg. Jelenleg élénk a szél, délutánra meg is erősödhet. Hűvösebb lesz az ilyenkor szokásosnál, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 2-7 Celsius-fok között várható - írja az MTI. 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának hagyományos állami ünnepségsorozata reggel 9 órakor kezdődött Magyarország nemzeti lobogójának katonai tiszteletadás mellett történő felvonásával, majd a Nemzeti Múzeumnál 10 óra 30 perckor veszi kezdetét a díszünnepség, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere mond beszédet. Az ünnepség után díszmenet indul a Budai Várba, ahol családi programok és ingyenes koncertek lesznek több helyszínen.

Tízezreket várnak a különböző programokra. Ezért a nap folyamán forgalmi változásokra és útlezárásokra lehet számítani. 

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16