• Külföld
Faktor

Megkéseltek egy embert a migránsok: meghalt

Verekedés tört ki a görög-macedón határon összezsúfolt migránsok csoportjai között. Néhány afgán késsel támadt pakisztániakra, akik közül egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek.

A sebesülteket kórházba vitték, egyikük életveszélyben van. A rendőrök szerint  egy lopás miatt támadtak egymásra a migránsok, akik a megerősített határellenőrzések miatt arra várnak, hogy beléphessenek a Görögország és Macedónia határán kialakított semleges zónába, majd onnan tovább mehessenek Észak-Európa felé. Az egyik sérült azt mondta, hogy megtámadták és elvették 400 euróját és a mobilját.  

Az elmúlt 24 óra alattközel kétezren mentek az átkelőhöz, sokan Idomeni falu közelében várnak. Az emberek egyre türelmetlenebbek, egyre feszültebb a légkör.

Fotó: Europress-Angelos Tzortzinis/AFP

Fotó: Europress-Angelos Tzortzinis/AFP

A torlódás oka az, hogy Macedónia csak azokat engedi át a határán, akik Ausztriában vagy Németországban akarják benyújtani menedékkérelmüket, valamint Irakból, Szíriából és Afganisztánból származnak. Macedónia ugyanis gazdasági migránsnak tekinti a más országokból érkezőket és visszaküldi őket Görögországba.    

Top 0