• Belföld
Faktor

"Ne halj meg" - kérlelte vérző anyját a gyerek, apja pedig csak dühöngött

Az asszony a konyhában volt, a fiú pedig tévézett, amikor a családfő dühöngeni kezdett.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Első tárgyalását tartja a Veszprémi Törvényszék csütörtökön egy férfi ügyében, aki megkéselte volt feleségét, miközben egyik gyermeke is otthon volt. A férfi azért támadt a nőre, mert nem kapott pénzt sörre.

A pár 1999-ben házasodott össze, de 2002-ben elváltak. Két év különélés után azonban összeköltöztek Tatabányán, és két gyermekük született. A férfi alkoholproblémákkal küzdött, és gyermekei előtt is többször lerészegedett. Ilyenkor a vád szerint bántalmazta őket.

2013-ban a helyzet rosszabbra fordult, a vádlott még többet ivott, mert úgy érezte, hogy kisemmizték az édesapja után járó örökségből - írja a 24.hu. Bár dolgozott, de nem rendszeresen, lényegében a felesége tartotta el.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Ebben az időszakban is gyakran megverte fiát, szidta őt, jelenetet rendezett az utcán, mások előtt. A gyerekeket nem hagyta tanulni, éjszaka pedig aludni. Arra is volt példa, hogy olyan erővel ütötte meg fiát, hogy a gyerek orra vérezni kezdett.

  A nő tavaly július 9-én délután fél 1-kor ért haza a munkából, a párja ekkor már részeg volt, ezért úgy döntött, hogy fiával együtt elmegy otthonról. A férfi pénzt akart kérni tőle sörre, de nem kapott. Ráadásul az asszony megkérte a gyereket, hogy vegye ki a délelőtti vásárlásból megmaradt pénzt apja tárcájából.

  A férfi ekkor fenyegetőzni kezdett, hogy kiugrik az ablakon. Oda is ment az erkély korlátjához, kihajolt és hátra engedte magát. Gyermeke húzta vissza a lábánál fogva és az ágyra nyomta, hogy megnyugodjon.

  Miután a vádlott kissé lenyugodott, kiment a konyhába, a gyerek pedig a nappaliban maradt tévézni. De a férfi tovább ivott, 3 órára még részegebb lett. A nő fürödni készült, de még kint volt a konyhában, amikor a vádlott ismét pénzt kért tőle sörre, amit ezúttal sem kapott meg. Ezután az asszony megfordult és elindult a fürdő felé. A férfi ekkor azt mondta neki, hogy "ha nem adsz pénzt, akkor megöllek."

  Majd azzal a lendülettel felkapta a konyhapulton lévő, 20 centis kést, közölte vele, hogy megöli, majd kis erővel, hatszor megszúrta a nőt. A vád szerint az asszony akár meg is halhatott volna.

  A hangoskodásra megjelent az előszobában a gyerek, aki látta, hogy az anyja nyakából spriccel a vér. A nő megkérte, hogy hívjon mentőt, és a pánikba esett fiú így is tett. A gyerek kérlelte a földön fekvő anyját, hogy ne haljon meg, majd leszaladt a mentők elé.

  A mentők után rendőrök is érkeztek, akik próbálták igazoltatni a férfit, de ő ellenállt, szitkozódott és dühöngött. A gyereket nagyon megviselték a történtek. A vádiratban szerepel az is, hogy amit az apa tett, pszichológiai szempontból súlyosan veszélyeztette a gyermek érzelmi, erkölcsi és pszichés fejlődését.

  Kommentek:

  Top 16