• Sport

Mégis megrendezik a belgák válogatott meccsét, csak nem Belgiumban

A Belga Labdarúgó Szövetség ma előbb azt jelentette be, hogy a Portugália elleni mérkőzés elmarad, de később újabb közleményt adtak ki: lesz meccs, de Portugáliában. Korábban ezt a forgatókönyvet ellenezte a belga szövetségi kapitány.

Fotó: Europress - JOHN THYS / AFP

Fotó: Europress - JOHN THYS / AFP

Újabb fordulat következett be a Belgium-Portugália barátságos mérkőzéssel kapcsolatban. A brüsszeli robbantások miatt a belga labdarúgó-válogatottnak több edzése is elmaradt, majd kérdőjelessé vált a jövő keddi mérkőzés megrendezése.

Már akkor felmerült, hogy a portugál szövetség azt javasolja, hogy Portugáliában rendezzék meg a meccset, de Marc Wilmots, a belga válogatott szövetségi kapitánya nem támogatta ezt a megoldást.

Ezt követően hivatalossá vált, hogy a Belgium-Portugália mérkőzés elmarad.  Akkor a szövetség azt írta, hogy azok a szurkolók, akik online vásároltak jegyet, még áprilisban visszakapják a pénzüket, de ez csak azokra vonatkozik, aki a szövetség honlapján keresztül vettek belépőt maguknak, akik máshonnan szereztek jegyet, azoknak nem jár a visszatérítés.

Ma azonban kiderült, hogy a mérkőzést mégis lejátsszák, csak nem Belgiumban, hanem Leiriában, azaz Portugáliában.

A belga szövetség a közleményében a következőket írja:

A szövetség vezetői a szövetségi kapitánnyal és az edzői stábbal egyeztetve elfogadtál a portugál szövetség felajánlását, és a mérkőzést ugyanazon a napon, ugyanakkor kezdik el, csak Portugáliában (kedd 20:45).

A belga csapat ma már edzést is tartott, 16 óra 45 perctől zárt kapuk mögött - sem a nézők, sem a sajtó munkatársai nem lehettek ott.

Top 0