• Külföld

Megint túszul ejtettek egy buszt, és sok embert meggyilkoltak a tálibok

A tálib felkelők újabb buszos túszejtést követtek el az észak-afganisztáni Kunduz tartományban szerdán. Közben a keleti Gazniban tucatnyi biztonságit gyilkoltak meg - mondták a helyi hatóságok.

A tálibok az autópályán feltartóztattak és átkutattak egy buszt, az utasait pedig túszul ejtették. Legalább 40 ember esett fogságba. Úgy tudni, egy autó utasait is túszul ejtették.

Napokkal korábban a biztonságiak tizenkét tagját ejtették foglyul a szélsőségesek a nyílt utcán. Holttesteiket kedd este találták meg Andar körzetben. Ketten a titkosszolgálat tagjai voltak, míg a többi tíz rendőrként és katonaként szolgált – írja az MTI.

Több mint egy héttel ezelőtt az iszlamisták több buszt tartóztattak fel a kunduzi utakon, és több mint 180 utast ejtettek túszul. Nagy részüket az akció után röviddel elengedték, de tíz embert a helyszínen agyonlőttek, két másikkal pedig kicsivel később végeztek. Az akkori túszok közül nyolcan még mindig a szélsőségesek foglyai. A tálibok szerint a hadsereg tagjairól van szó, de az afgán kormány vitatja ezt.

Top 0