• Krimi
MZ/X

Megint megöltek valakit a világ legveszélyesebb parkjában

Ezúttal egy 25 éves vadőrnő az áldozat. Vele együtt már 175 ember veszítette itt életét.

A park nem a szabadon kószáló állatok miatt veszélyes, hanem a benne portyázó fegyveres emberrablók miatt, akik eddig több, mint 100 emberrel végeztek

Legújabb áldozatuk, a 25 éves Rachel Katumwa egy turistákat szállító konvojt kísért a Virunga Nemzeti Parkban, amikor a támadók lecsaptak rájuk. 

A fiatal nő két brit turistát próbált meg megmenteni a konvojra támadó emberrablóktól, amikor lelőtték. Ő az első női vadőr a Virunga Nemzeti Parkban akit meggyilkoltak-írja a Mirror.

A park munkatársai szerint fiatal kollégájuk elhivatott természetvédő volt, aki szolgálat közben vesztette életét. Az egyik vadőr szerint pedig Katumwa csak a látogatók biztonságára gondolt.

Az elkövetők a gyilkosság után elraboltak a két brit állampolgárt és a sofőrjüket-nyilatkozta egy szemtanú. A túszejtők állítólag 200 ezer amerikai dolláros váltságdíjat követelnek.

Az MTI a külügyre hivatkozva az írja, hogy a két brit állampolgárt közben elengedték, a sofőrt viszont nem. Ráadásul ő a vállába kaphatott egy golyót is.

A támadás hátterében feltételezhetően egy Mai-Mai milícia áll, akik az elmúlt évtizedben 175 virungai vadőrrel végeztek.

A támadások ellenére a park továbbra is igen népszerű a turisták körében, ugyanis a régióban él a világ egyik leghíresebb hegyi gorillapopulációja. A környéket felkereső nyugati turisták pedig valósággal vonzzák az emberrablókat.

Kommentek:

Top 0