• Külföld
CsR

Megint lelőttek egy rendőrt

A 31 éves rendőrt egy 24 éves gyanús férfi miatt vezényelték Eastman város egyik pontjára. Amikor kiszállt a járőrautóból, a fiatalember rálőtt, majd elmenekült. A rendőr azonnal meghalt.

Az eset a Macon várostól csaknem száz kilométerrel délkeletre lévő Eastmanben történt. A 31 éves rendőr azonnal meghalt, a tettes elmenekült, őt még keresik. Néhány órával később, vasárnap hajnalban két 15 éves fiú tűzharcot vívott rendőrökkel Georgia fővárosának, Atlantának az egyik elővárosában, Mariettában, majd elfogták őket.

Ebben az esetben három rendőrt szállt ki egy helyszínre, ahol állítólag autókat törtek fel többen. A rendőrök éppen közeledtek egy autó felé, amikor a benne ülő két kamasz közül az egyik elkezdett lőni a rendőrökre, és egyiküket lábon találta. A rendőrök visszalőttek, és megsebesítették az egyik fiút, majd mindkettőt letartóztatták. Sem a sebesült rendőr, sem a sebesült fiú állapota nem életveszélyes - közölte a helyi rendőrség. 

Wisconsin állam legnagyobb városában, Milwaukeeban szombaton rendőrök - üldözés után - agyonlőttek egy 23 éves, fekete bőrű fegyveres férfit. A férfit útellenőrzés során állították meg; kiszállt az autóból, futásnak eredt, de elővette a kézifegyverét, és többszöri felszólításra sem állt meg. Később kiderült: a fegyvere töltve volt és kibiztosította. Az eset hatására tiltakozók százai lepték el Milwaukee utcáit, kaotikus helyzet alakult ki, és a tüntetés vandalizmusba fordult. A wisconsini kormányzó, Scott Walker elrendelte a Nemzeti Gárda bevetését a városban. Az amerikai lapok képet is közöltek a 23 éves fiúról,  a fotón éppen fegyverrel pózol. A fiút Sylville Smith-nek hívják - írja a nypost.com.

Kommentek:

Top 0