• Külföld

Megint bírálják Merkelt a migránsok miatt

Németországnak az osztrák példát követve maximalizálnia kell a befogadható menedékkérők számát és határellenőrzést kell bevezetnie - ezt mondta Horst Seehofer bajor kormányfő. Angela Merkel kancellár viszont hajthatatlan.

A bajor kormányfő a kancellárral folytatott megbeszélés után azt mondta, hogy nehéz hetek és hónapok következnek a német politikában. A Landtag-frakció tagjai ugyanis elmondták a kancellárnak a menekültpolitikájával kapcsolatok kifogásaikat, de Angela Merkel "tapodtat sem engedett" - közölte Horst Seehofer.

Azt is mondta, hogy a CSU nem akar szakítani a testvérpárttal, a Merkel vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU), ezért a kancellárral együttműködve próbálják kezelni a migránsválságot. Ugyanakkor Seehofer szerint nemigen van megoldás, ezért ő az osztrák példa alapján évi 200 ezer főben maximalizálná a befogadható menedékkérők számát. 

Fotó: Europress-Johannes Simon/Getty Images

Fotó: Europress-Johannes Simon/Getty Images

Angela Merkel nem nyilatkozott a találkozóról. Viszont a kancellár a találkozó előtt azt mondta, hogy érezhetően és tartósan csökkenteni kell a Németországba érkezők számát, és ehhez európai megoldást kell találni. Szerinte viszont a migránsválságot kiváltó okokat kell kezelni. 

Top 0