• Belföld

Befejeződött a taxisok tüntetése

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára tárgyalt a tüntető taxisok képviselőivel. A taxisok azt ígérték, hogy befejezik a demonstrációt. Ez meg is történt.

Az NFM közigazgatási államtitkára, Czepek Gábor és közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Tasó László tárgyalt a tüntetők képviselőivel Budapesten. A szervezők ezután ígérték meg, hogy befejezik a forgalmat korlátozó tiltakozást.

Az NFM előzőleg közleményben számolt be arról, hogy a kormány a szabályosan működő, adófizető taxisok oldalán áll. Szerintük taxis szolgáltatás csak a kormányrendeletben meghatározott, azonos feltételek mellett nyújtható. A fejlesztési minisztérium vizsgálja, hogy be lehet-e vezetni olyan komolyabb szankciókat, amelyek kikényszerítenék az előírások betartását. Szeretnék az ellenőrzést is hatékonyabbá tenni. A taxisok és a minisztérium jövő héten tovább egyeztetnek, a tárca várja a tüntetők javaslatait is.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán azt mondta, hogy a kabinet elkezd tárgyalni a taxisokkal. Arra kérte őket, hogy fejezzék be a tüntetést. Azt is mondta, hogy a kormány szerint igazuk van a tüntetőknek.

A taxisok már hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat Budapest belvárosában. Az Uber szolgáltatás ellen tiltakoznak. A tüntetést nem jelentették be előre, csak hétfőn este, akkor azt mondták, hogy szerda éjfélig maradnak. Később bejelentették, hogy a demonstráció péntekig fog tartani – írja az MTI.

Top 0