• Sport
FKTR

Meghódítaná Spanyolországot a fiatal magyar focista

Balázs Benjámin Róbert három éve szerepel Spanyolországban, szüleivel költözött Mallorcára.

Balázs Benjámin Róbert 14 éves, átlagos termetű, szikár, izmos srác, a Real Mallorca fiókcsapatának a labdarúgója. Már három éve, hiszen akkor költözött ki a család a Baleári-szigetek egyikére, Mallorcára. Beni – ahogy szülei becézik a fiatalembert – hétévesen kezdett el futballozni, két évet a Mészöly-focisuliban töltött, itt megválasztották az AC Milan tábora legértékesebb játékosának, majd következett egy év a Ferencvárosban, itt sem maradt el a siker, az Arsenal-tábor öt legjobb labdarúgója közé került. A Népligetből az Újlaki FC-hez, majd – ahogy a bevezetőben említettük – Mallorcára vezetett Beni útja.

A jobblábas csatár próbajátékon vett részt Barcelona mellett, a L’Hospitalet együttesénél, és fel is vették a korosztály spanyol élvonalában szereplő klubhoz. Csakhogy párhuzamosan a Getafénél is kipróbálta magát, ott is jól sikerült a próba, s jelenleg kellemes gondjai vannak Beninek, ha úgy tetszik, a bőség zavarával küzd. Barcelonába utazzon, vagy Madridba.

EZT IS AJÁNLJUK:

  "A szüleim inkább a L’Hospitalet csapatánál látnának, én azonban szívesebben mennék a Getaféba, ott ugyanis nagyobbak a lehetőségek, könnyebben megvalósíthatnák az álmomat, melynek lényege: felnőttként a spanyol élvonalban futballozni. S az is valószínű, hogy ha a Getaféban játszanék, felfigyelnének rám a magyar korosztályos válogatottak szakvezetői"

  – mondta Beni, aki természetesen Mallorcán jár iskolába, most nyolcadikos, és tökéletesen beszél angolul.

  Mielőtt bárki is azt gondolná, Beni szülei kisfiúk kedvéért feláldozták karrierjüket, pénzzé tették a család ingó és ingatlan vagyonát, és úgy költöztek ki Spanyolországba, erről szó sincs.

  "Üzleti vállalkozásként, befektetési lehetőségként tekintünk Mallorcára, s gondoltuk, ha már a család kiköltözik, akkor Beni miért ne folytathatná a pályafutását egy, a magyarnál sajnos ma már jóval fejlettebb futballkultúrában" – tette hozzá a tehetséges labdarúgó-palánta édesanyja.

  "Így került a Son Caliu, majd később a Penya Arrabal csapatához, ahol kiemelkedően futballozik, stabil tagja a kezdő tizenegynek, idén két góllal és nyolc gólpasszal vétette észre magát, egy minapi nemzetközi tornán, amelyen többek között a Barcelona, a Villarreal, a Borussia Dortmund és a Manchester City fiataljai is részt vettek, negyedik helyezést értek el."

  Kommentek:

  Top 16