• Sport
Faktor

Megható Facebook üzenettel mentette meg apját a börtöntől

Az egyiptomi labdarúgó-válogatott legeredményesebb gólszerzője, Hosszam Hasszant megkímélték a lehetséges börtönbüntetéstől, miután a lánya érzelmes levelet tett közzé a Facebookon.

Hosszam Hasszan (Fotó: Europress - Joosep Martinson/Getty Images)

Hosszam Hasszan (Fotó: Europress - Joosep Martinson/Getty Images)

Hasszan még pénteken támadt egy fotósra csapata bajnoki mérkőzése után, ezért került előzetesbe. A fotós feljelentette testi sértésért az egykori játékost, amiért akár börtönbüntetést is kaphatott volna. Hasszan lánya aztán a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, amit elolvasott a fotós, majd visszavonta a feljelentését.

A szavai szomorúvá tettek engem. Azt írta, hogy nagyon elkeseredett, mert lehet, hogy csak a börtönben láthatja ezután az apját. Úgy döntöttem, hogy lezárom az ügyet a részemről, mert szeretem Port Szaíd városát (ahol Hasszan edzősködik – a szerk.), ahogy Hasszant és Ibrahimot (Hasszan ikertestvére) is, akik boldoggá tették Egyiptomot.

Mindezek ellenére Hasszan marad előzetes letartóztatásban, mert a bíróság még nem mentette fel. Hasszan csapatának klubelnöke szerint az edző jövő hét szombatig biztosan marad a börtönben, utána érhet véget az ügy a bíróságon.

Az egyiptomi szövetség eltiltotta Hasszant a következő három bajnoki meccsről, és 1100 dolláros (300. 000 forint) pénzbüntetést szabott ki rá. Hasszan részt vett Egyiptommal az 1990-es világbajnokságon, 169 válogatott mérkőzésen 69 gólt szerzett, amivel vezeti az örökranglistát.  

Kommentek:

Top 0