• Külföld
Faktor

Meghaltak a Líbiában elrabolt nagykövetségi dolgozók a bombatámadásban

Valószínűleg meghalt a novemberben Líbiában elrabolt két nagykövetségi dolgozó, amikor az Egyesült Államok légicsapást mért pénteken az Iszlám Állam feltételezett kiképzőközpontjára Szabrátában. Ezt Ivica Dacsics szerb külügyminiszter szombati belgrádi rendkívüli sajtótájékoztatóján mondta.

A líbiai szerb nagykövetség sajtófelelősét és sofőrét november 8-án rabolták el, amikor Tunézia felé tartottak. A három autóból álló konvoj egyik autójában a nagykövet és a családja, a másikban a sajtófelelős ült. Néhány lövés is eldördült, és egy líbiai kísérő megsérült. A nagykövet sértetlenül vészelte át a támadást.

Ivica Dacic szerb külügyminiszter
Fotó: Europress- Joerg Koch/GettyImages

Ivica Dacic szerb külügyminiszter Fotó: Europress- Joerg Koch/GettyImages

Ivica Dacsics szerb külügyminiszter azt mondta: a két nagykövetségi dolgozó halálát hivatalosan egyelőre nem lehet megerősíteni, de a helyszínen készült fényképek egyértelműen arra utalnak, hogy a két ember meghalt.

Az észak-afrikai országnak jelenleg két kormánya és két parlamentje van: az egyik, a nemzetközi közösség által elismert kormány és parlament a kelet-líbiai Tobrukban, a másik, el nem ismert pedig a fővárosban, Tripoliban van, és az ország különböző részei más-más fennhatóság alá tartoznak.

A pénteki légicsapásban a becslések szerint negyvenen haltak meg - írta az MTI.

Top 0