• Kultúra
Faktor

Legyőzte betegsége, holtan találták a népszerű énekest

Hosszú betegség után hunyt el otthonában Ray Thomas.

76 éves korában meghalt Ray Thomas brit rockzenész, fuvolás, énekes, a Moody Blues alapítója. Lemezkiadó cége, a Cherry Red Records/Esoteric Records megerősítette a halálhírt - közölte vasárnap este a brit sajtó.

Mélyen megrázott bennünket távozása, hiányozni fog melegsége, humora és kedvessége. Megtisztelő volt ismerni őt és együtt dolgozni vele. Osztozunk a gyászban családjával és feleségével, Lee-vel

- írta Facebook-oldalán a lemezkiadó. Az információk szerint Thomas rákbetegségben hunyt el csütörtökön Surrey-ben lévő otthonában.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Moody Blues az 1960-as években többek között Nights in White Satin című rockballadájával tett szert ismertségre - írja az MTI. Ray Thomas Mike Pender billentyűssel, Graeme Edge dobossal, Clint Warwick basszusgitárossal és Denny Laine gitárossal alapította meg a Moody Blues 1964-ben.

    Később Laine helyére Justin Hayward, Warwick helyére pedig John Lodge érkezett. Thomas a rockzenekar minden albumán szerepelt, míg 2002-ben vissza nem vonult. A zenekar több dalát ő írta és énekelte, például a Twilight Time, a Legend of the Mind, a Dr. Livingstone, I Presume, és az And the Tide Rushes In című számokat - olvasható a Rolling Stone magazinban.

    Thomas néhány szólólemezt is kiadott: 1975-ben From Mighty Oaks, 1976-ban Hopes, Wishes and Dreams címmel. 2002-ben Thomas egészségügyi problémái miatt vonult vissza. 2013-ban azt mondta, hogy műthetetlen prosztatarákban szenved. Decemberben a Moody Bluest felvették a Rock and Roll Dicsőségcsarnokának (Rock and Roll Hall of Fame) legendái közé.

    Kommentek:

    Top 16