• Belföld

Meghalt Papócsi László

Papócsi László, a Magyar Lótenyésztő és Lovassport Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége elnöke hétfőn halt meg. A család szombaton közölte a halálhírt. 1982 és 1988 között az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke volt.

Papócsi László életének 76. évében halt meg, súlyos betegség után, hétfőn. Temetése december 29-én kedden lesz, 11 órakor a balassagyarmati római katolikus temetőben.

Papócsi László 1982-től 1990-ig mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterhelyettes volt. 1990 áprilisában a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát vezérigazgatója lett. Itt dolgozott miniszterhelyettesi megbízatása előtt is, vezérigazgató-helyettesként. 1982 és 1988 között az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke volt.

Papócsi László a fentiek mellett az állatorvos-tudomány kandidátusa is volt, egyetemi tanárként is dolgozott. Szakmai szervezetek elnökeként is tevékenykedett, a Magyar Lótenyésztő és Lovassport Egyesületek Országos Szövetségének és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének is elnöke volt.

Top 0