• Belföld
Faktor

Meghalt öt hónapos Zénó, a kórházban túladagolták a lázcsillapítót

A szülők most pert indítanak.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Ártalmatlan hörgőgyulladásnak indult, de tragédia lett a vége – a megengedett mennyiség háromszorosát kapta lázcsillapítóból az öt hónapos Zénó: a kisfiú szervezete összeomlott a túladagolt szertől. Szüleinek a kórház kegyeleti szobájában kellett végső búcsút venni tőle - írja a Blikk.

Pénteki nap volt, Zénó nagyon köhögött, fulladt. Elvittük a háziorvoshoz, majd tanácsára bementünk a kórházba. Hörgőgyulladást állapítottak meg. Másnap be is lázasodott a kisfiunk. Egy kúp lehúzta a lázat, de este megint rosszabbul lett. Végig ott voltunk mellette

– elevenítette fel az édesapa. A szülők nem bírták nézni, ahogy a baba levegőért kapkod és a testhőmérséklete sem csökken, ezért fél 11 körül ismét segítséget kértek.

Azt mondták, túl késő van, hogy átszállítsák másik kórházba, de adnak neki fájdalom- és lázcsillapítót. Vénásan adagolták, és mint kiderült, háromszor annyit, mint szabadott volna

– sírta el magát az édesanya. Csakhogy az injekció után a kis Zénó még rosszabbul lett: éjjel fél három körül már vért hányt.

A csecsemőt végül átvitték egy másik kórházba, ám a család szerint a zárójelentés hiányos volt: sem a véres köpetet, sem a gyógyszer mennyiségét és adagolását nem jelezték még a mentőknek sem. A babát a másik intézményben már nem tudták megmenteni.

Az illetékes klinika, ahol először kezelték a kicsit, az ügy kapcsán indult vizsgálat végén a családnak ezt írta: az injekció adása az alkalmazott dózisban, valamint intravénásan nem felelt meg a szakma szabályainak, ám ezen szakmai szabályszegés és a gyerek sajnálatos halála között nincs ok-okozati összefüggés. A szülők most pert indítanak.

Kommentek:

Top 0