• Külföld
Faktor

Szörnyű tragédia a kórteremben: az orvosi készülék ölte meg a férfit

A család szerint a kórház hibázott.

Egy férfi meghalt egy mumbai kórházban, miután beszippantotta az MRI-készülék. Rajesh Maru családja azt állítja, hogy a BYL Nair Jótékonysági Kórház egyik munkatársa azt mondta a férfinak, akinél volt egy fém oxigénpalack, hogy a gép ki van kapcsolva.

Ám amikor belépett, a 32 éves férfit magához rántotta az MRI-készülék hatalmas mágneses ereje, arra sem volt ideje, hogy elengedje a palackot. A keze beszorult, és emiatt nagy mennyiségű oxigént engedett ki a palackból.

Bár a kórházi személyzet megpróbálta kihúzni a gépből, és a sürgősségi osztályra vitték, a férfi 10 percen belül meghalt. Később kiderült, hogy légmellet kapott, és a tüdeje teljesen összeesett. Az igazságügyi orvos szakértő szerint ez okozta a halálát is.

A család gondatlansággal vádolja a kórházi dolgozókat, akik azt mondták Marunak, hogy nyugodtan bemehet a szobába az oxigénpalackkal. A mumbai rendőrség letartóztatott egy orvost és egy másik dolgozót. Kivizsgálják, mi történt pontosan. A családnak pedig mintegy 2 millió forintnak megfelelő kártérítést ajánlottak fel - írja az Independent.

Kommentek:

Top 0