• Sport

Meghalt egy szurkoló a Dortmund-meccs közben, nem ünnepelték a győzelmet

A német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójából két mérkőzés maradt vasárnapra. A forduló legjobban várt mérkőzésén a második Dortmund az ötödik helyen álló Mainz csapatát fogadta. A Dortmund a meccset megnyerte, de a helyszínen egy szurkoló szívrohamban meghalt, míg egy társát kórházba kellett szállítani.

Fotó: Europress - Sascha SCHUERMANN / AFP

Fotó: Europress - Sascha SCHUERMANN / AFP

A Bundesliga 26. fordulóját rendezték a hétvégén. Ahogy korábban beszámoltunk róla, Dárdai Pál csapata, a Hertha Berlin hosszú idő után tudott nyerni a Schalke 04 ellen, így a forduló után is biztosan maradnak a dobogón. Tegnap a Bayern München gálázott és nyert 5-0-ra, és akkor az is eldőlt, hogyha a Mainz nem nyer a Dortmund ellen, akkor három pont lesz az előnye a Hertha Berlinnek a harmadik helyen.

Ma két mérkőzést játszottak a német bajnokságban. A nap első találkozóján a Bayer Leverkusen játszott a Hamburg ellen, a mérkőzést 1-0-ra a Leverkusen nyerte.

A nap második meccsén a Dortmund fogadta a Mainzot. Míg a Dortmund a Bundesliga második helyén áll, addig a Mainz az egyik legjobb formában lévő csapat, többek közt a Bayern Münchent is legyőzték idegenben.

A Dortmund ugyan 2-0-ra nyerni tudott, de a csapat nem örült a mérkőzést követően.

A mérkőzés góljai:

Ennek oka, hogy egy szurkoló szívrohamban meghalt, míg egy másikat kórházba kellett szállítani. Miután a halálhír kiderült, a szurkolók néma csendben figyelték végig a mérkőzés hátralévő részét.

A klub a közleményében kiemeli, hogy a kórházban lévő ember stabil állapotban van.

A mérkőzés alatt két tragikus esemény is történt, miután két nézőt is újra kellett éleszteni. Sajnos az egyiküket nem sikerült megmenteni, és meghalt. Tele vagyunk szomorúsággal, és osztozunk a család fájdalmán

- áll a klub közleményében.

A 26. forduló végeredményei:

Bayern München - Werder Bremen 5-0

Hertha Berlin - Schalke 04 2-0

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 3-0

Darmstadt - Augsburg 2-2

Hannover 96 - FC Köln 0-2

Hoffenheim - Wolfsburg 1-0

Ingolstadt - VfB Stuttgart 3-3

Bayer Leverkusen – Hamburg 1-0

Dortmund – Mainz 2-0

Top 0