• Belföld
Faktor

Meghalt egy beteg a budapesti kórházban, de nem azért, mert sokat kellett várnia

A vizsgálatok szerint a férfi menthetetlen volt.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A szakértők csak diagnosztikai hibát tártak fel, így arra jutottak, a kórház nem hibás abban, hogy meghalt egy férfi, akit fél napig várakoztattak az egyik budapesti kórház sürgősségi osztályán.

Januárban vitték be gyermekei súlyos hasi fájdalmakkal a kórházba azt a férfit, akit az osztály dolgozói többszöri kérésre sem láttak el. Fél napi várakozás után vitték be a műtőbe, de már késő volt. Az 58 éves férfi másnap délelőtt meghalt. 

Az ügyben bejelentést tettek a rendőrségen ismeretlen elkövető ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt - írja a 24.hu. A most elkészült határozat szerint nem történt bűncselekmény, megszüntették a nyomozást.

Arra jutottak, hogy a beteget nem megfelelő módon sorolták be a fontossági/sürgősségi rangsorban, de a halálát nem ez a hiba okozta. A vizsgálatok szerint a férfi eleve olyan állapotban került a kórházba, hogy menthetetlen volt, a visszafordíthatatlan bélelhalás már azelőtt elkezdődött, hogy a sürgősségi osztályra került volna.

Kommentek:

Top 0