• Kultúra
Gyöngyösi Lilla

Gyász: meghalt a híres komikus, megsejtette a halálát

Eddie Murphy bátyja, Charlie Murphy mindössze 57 éves volt, leukémiában halt meg.

A férfi menedzsere elmondta, Charlie Murphy szerda reggel halt meg egy New York-i kórházban. A komikus még a halála előtti napon is posztolt a Twitterre: az utolsó üzenete olyan, mintha megsejtette volna a halálát, hiszen azt írja:

Elaludni annyit tesz, mint elengedni a múltat és olyan mélyen pihenni, ahogy csak lehet

Murphy szerepelt Dave Chappelle showműsorában, maga is sikeres komikus volt, emellett rengeteg filmszerepe is volt: láthattuk például a Dzsungellázban, az Éjszaka a múzeumban című filmben vagy a Lottószelvényben. Utolsó szerepe idén a Power című bűnügyi sorozatban volt. Testvére, Eddie Murphy filmjeiben is feltűnt, sokat közösen írtak – írja a BBC.

Murphy családja közleményben azt írta, nehéz a szívük a veszteségtől. „Charlie szeretettel és nevetéssel töltötte meg a családunkat, minden egyes nap érezni fogjuk a hiányát. Köszönjük a sok részvétnyilvánítást és imát”. Sok kollégája is kifejezte szomorúságát Murphy halála miatt, például Chris Rock, LL Cool J vagy Samuel L. Jackson.

Charlie Murphy úgy érkezett Hollywoodba, hogy Eddie testőreként dolgozott még a karrierje elején. A férfi azt mondta, annyira oda volt a testvéréért, hogy hajlandó volt bárkivel szembeszállni, aki nem nevetett Eddie fellépésein. 

Kommentek:

Top 16