• Kultúra
Faktor

Meghalt Céline Dion férje

Gégerákban halt meg Céline Dion 73 éves férje, René Angélil. Nem csupán férj volt, hanem ő volt az énekesnő menedzsere is.

Angélilnek 1992-ben volt már egy szívrohama 50 éves korában, hét évvel később, 1999-ben pedig gégerákot diagnosztizáltak nála. Akkor egy év kezelés után gyógyultan tért vissza a munkába. 2001-ben meg is született első fiuk, 2010-ben pedig ikreket szült Céline Dion, két fiút - írja az etonline.com.

Céline Dion és René Angélil és három fiuk 2011-ben Las Vegasban.

Céline Dion és René Angélil és három fiuk 2011-ben Las Vegasban.

Három évvel később azonban kiújult Angélil betegsége, újra megjelent a gégerák. 2013-ban több műtétje is volt emiatt, és egy év múlva már nem dolgozott felesége menedzsereként, csupán egy-két üzleti döntésben segítette. Las Vegas-i otthonukban ápolták Angélilt. Egy évvel később, 2015 októberében pedig az énekesnő bejelentette, hogy férjének már csak hónapjai vannak hátra.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Céline Dion 2016. január 14-én, csütörtökön Facebook-oldalán írta meg, hogy férje

  elvesztette a hosszú és bátor harcot a rák ellen.

  Az elmúlt években Dion alig lépett fel, otthon ápolta férjét, ő etette naponta kétszer, és ebben sokszor az 5 éves ikrek is segítettek neki.

  26 év korkülönbségCéline Dion és a menedzser Angélil kapcsolata jóval régebben kezdődött, mint azt a legtöbben gondolnák. Az énekesnő még csak 12 éves volt, mikor Angélil felfedezte. Egy 1980-as meghallgatás után azonnal vállalta az akkor még tinédzser Dion karrierjének gondozását. Az énekesnő szerint néhány évvel később kezdődött a viszonyuk,

  Édesanyja egészen 21 éves koráig kísérgette a fellépésekre az énekesnőt, és azonnal észrevette a lány vonzódását. Egyáltalán nem örült annak, hogy lánya pont egy 26 évvel idősebb férfiba lett szerelmes, aki akkor már két házasságon is túl volt, ráadásul három gyereke volt. Céline azt mondta, anyja akkor mindent megtett, hogy „megölje” Angélilt, és lányát valahogy elválassza a menedzsertől. Később azonban megbékélt a gondolattal, és áldását adta a kapcsolatra. Céline Dion és René Angélil 1994-ben házasodott össze. Az énekesnő akkor volt 26 éves, a menedzser pedig 52.

  A kapcsolat alakulásáról és anyja ellenkezéséről a következő videóban beszél az énekesnő.

  Angégil mint énekesRené Angélil a menedzseri karrierje előtt maga is énekes volt. A 60-as években Montréalban alapította a Les Baronets popzenekart két gyerekkori barátjával. A zenekarnak volt néhány slágere, leginkább angol és amerikai zenekarok dalait énekelték franciául. A zenekar 72-es felbomlása után Angélil menedzserként folytatta tovább. Több sikeres kanadai énekes karrierjét indította el. Aztán 1980-ban jött Céline Dion.

  A Les Baronets együttes egyik száma. Angélil énekel bal oldalon:

  Top 16