• Külföld
Faktor

Meghalt az 1963-as nagy vonatrablást elkövető banda utolsó tagja

Meghalt az 1963-as nagy angliai vonatrablást elkövető banda utolsó tagja is, Douglas Gordon. A férfi a dél-spanyolországi Mojácar városában halt meg, ahova azután költözött, hogy letöltötte börtönbüntetését Angliában.

A Goody néven emlegetett 86 éves férfiről mint igazi úriemberről emlékezett meg a városvezetés közleményében. Azt írták, kifejezetten kedves embernek ismerték, mindenki szerette, és a közösségben híres volt arról is, hogy befogadja a kóbor állatokat.

Az egykori borbély több mint 30 évig élt a spanyol kisvárosban, ahol a Kontiki nevű tengerparti bárt üzemeltette. A spanyol nyelvet 12 éves börtönbüntetése idején tanulta meg. Ritkán nyilatkozott a sajtónak a rablásról, de bárja vendégeinek szívesen mesélt a történtekről.

Douglas Gordon tagja volt annak a 15 emberből álló bandának, amely 1963. augusztus 8-án a nyílt pályán megállította a Glasgowból Londonba tartó királyi postavonatot és elvitt több mint 2,63 millió fontot, mai értéken 40 millió fontot (15 milliárd forint). A banda még a vonatrablás évében lebukott - írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A nagy angliai vonatrablás bűnügyi legenda lett, több filmben is feldolgozták. A rablók közül Bruce Reynolds, Buster Edwards és Ronnie Biggs valóságos népi hős lett Angliában, utóbbi hírnevét az is táplálta, hogy megszökött a börtönből és 35 éven át bujkált főként Dél-Amerikában.

    Top 16