• Külföld
Faktor

Meghalt a párizsi merényletek szervezője

A francia ügyészség megerősítette, hogy a tegnap megölt férfi valóban Abdelhamid Abaud, a pénteki párizsi merényletsorozat szervezője. Az ujjlenyomatai alapján tudták azonosítani.

Korábban Francois Molins párizsi ügyész még arról beszélt, hogy az azonosítás sokáig tarthat, mert a holttest a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, amikor rajtaütöttek a rendőrök a terroristák Saint-Denis-i búvóhelyén. Azonban több névtelen forrás is azt mondta már korábban, hogy valószínűleg sikerült megölni a párizsi merényletek fő szervezőjét. Most ezt hivatalosan is megerősítették.

Kezdetben még azt gondolták, hogy a párizsi merényletsorozat idején Abaud (akiről itt írtunk korábban) Szíriában volt, és csak pár nappal ezelőtt derült ki, hogy Franciaországban van. Ezután telefonlehallgatások, megfigyelések és szemtanúk beszámolói vezettek Párizs külvárosában, Saint-Denis-ben egy lakáshoz, amelyet tegnap ostromoltak meg a francia rendőrök. Az akcióról, amelyben egy terroristanő, valószínűleg Abaud unokatestvére is meghalt, itt olvashat bővebben.

fotó: Dabiq

fotó: Dabiq

Top 0