• Külföld
Faktor

Meghalt a kimerültségtől egy gyakornok, ezentúl kötelező lesz pihenni a bankban

A JPMorgan bankház és pénzügyi szolgáltató is csatlakozott a Wall Street több nagybankjához, és arra kötelezi befektetési bankjának munkatársait, hogy kivegyék a hétvégi szabadnapjaikat. A menedzsment szerint ugyanis ezzel kiegyensúlyozzák a magánéletüket és a munkájukat. Két éve egy fiatal dolgozó meghalt a kimerültségtől, és ez megijesztette a bankok vezetőit. Több ilyet nem akarnak.

A magánélet és a munka egyensúlya fontos, hatékonyabbá teszi a dolgozókat, ezért ez kötelező is lesz ezután, ám a szabad hétvége akkor természetesen nem vehető figyelembe, ha éppen egy nagyon nagy üzletről folyik tárgyalás - közölte a nemzetközi bankház globális ügyekkel foglalkozó részlegének vezetője. Carlos Hernandez, Tasha Pelio szóvivő jelenlétében, a mintegy kétezer munkatársnak tartott zártláncú videoértekezleten jelentette be a cég döntését, amely mindenkire - befektetéssel foglalkozó bankárra és elemzőre egyaránt - érvényes.

Egy igazi kikapcsolódás bankároknak
Fotó: pixabay

Egy igazi kikapcsolódás bankároknak Fotó: pixabay

A Bank of America és a Morgan Stanley már tavaly bevezetett ehhez hasonló vállalatpolitikát. Ennek közvetlen előzménye az, hogy 2013-ban a Bank of America Merryll Linchnél a sok munka okozta kimerültségben meghalt egy gyakornok. A Wall Streeten ettől kezdve téma a dolgozók hétvégi szabadidejének biztosítása.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A JPMorgan vezetői egyébként sajátos előléptetési program indítását is bejelentették. Kifejezetten ösztönzik majd, hogy a legjobban teljesítő elemzőkből viszonylag rövid idő alatt válhasson topmenedzser - írta az MTI.

    Top 16