• Külföld
Maksa Mónika

Meghalt a gyógyszerkísérlet miatt kómába esett férfi

A férfi, aki a franciaországi gyógyszerkísérlet miatt kómába esett, vasárnap meghalt. A rennes-i gyógyszerkísérlet miatt rajta kívül még öt ember került kórházba.

A gyógyszer 6 emberre volt súlyos hatással, de a kómába esett férfi állapota volt a legrosszabb. Állapota nem javult, vasárnap délután meghalt – írja a BBC.

A másik 5 embert is kórházban ápolják, az ő állapotuk stabil, négyen neurológiai problémákkal kerültek kórházba, az ötödik embernek nem voltak tünetei.

A Biotrial magánklinika rennes-i épülete. Forrás: Europress - AFP/Damien Meyer

A Biotrial magánklinika rennes-i épülete. Forrás: Europress - AFP/Damien Meyer

EZT IS AJÁNLJUK:

    A francia egészségügyi minisztérium tagadta azokat a feltételezéseket, hogy a gyógyszer egy cannabis-alapú fájdalomcsillapító lett volna. A párizsi ügyészség az eset miatt vizsgálatot indított.

    A kísérletet felfüggesztették. A rennes-i magánlaboratórium szájon át bevehető gyógyszert tesztelt kilencven önkéntesen. 128 ember vett részt a kísérletben, de csak 90-en kapták meg a gyógyszert, a többieknek placebót adtak. A gyógyszert a Biotrial nevű cég gyártotta. A szer vizsgálata a kísérlet idején az első fázisban tartott, ekkor azt tesztelik, hogy biztonságos-e a gyógyszer.

    Top 16