• Külföld
Faktor

Tragédia az előadáson: a színpad felett lebegett, majd a mélybe zuhant a légitornász

A 38 éves Yann Arnaud 15 éve volt a társulat tagja.

Belehalt sérüléseibe a világhírű Cirque du Soleil egyik tapasztalt légtornásza, aki egy floridai előadás közben a színpadra zuhant a hétvégén - jelentette be vasárnap a kanadai székhelyű cirkusztársulat.

A 38 éves Yann Arnaud, aki 15 éve volt a társulat tagja, a VOLTA című produkció egyik mutatványa közben zuhant le szombat este a floridai Tampában. A férfit azonnal kórházba vitték, de belehalt a sérüléseibe.

Az egész Cirque du Soleil családot megrázta és lesújtotta a tragédia. A következő napokban, hetekben Yann családjának és az összes alkalmazottunknak, különösen a VOLTA csapatának a támogatására fogunk összepontosítani

- mondta Daniel Lamarre, a Cirque du Soleil Entertainment Group elnöke. A Tampa Bay Times című helyi lap szerint a baleset akkor történt, amikor Arnaud és egy másik légtornász egy-egy hevederbe kapaszkodva lengtek a színpad felett. Arnaud hirtelen elvesztette a fogást a szíj végén lévő karikán és lezuhant.

A társulat törölte a vasárnapra meghirdetett további két előadását Tampában és teljes együttműködést ígért a hatóságokkal a baleset kivizsgálásában.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Cirque du Soleil egy akrobatája halálos balesetet szenvedett előadás közben - írja az MTI. 2013-ban Sarah Guyard-Guillot a közönség szeme láttára halt szörnyet egy Las Vegas-i előadás közben, amikor több mint 20 méter magasból a mélybe zuhant egy légi csatajelenetben. Két évvel ezelőtt pedig egy műszaki alkalmazott, Olivier Rochette, a társulat egyik társalapítójának a fia halt meg egy technikai balesetben.

A Cirque du Soleilt egy utcai előadóművészekből álló húszfős csoport alapította 1984-ben. A québeci központú szervezetnek ma már több ezer alkalmazottja van, köztük 1300 művész ötven különböző országból.

Top 16