• Sport
Faktor

Meghajolt a rasszista franciák előtt a kapitány, mondja a sztárcsatár

Tavaly november óta kérdés Franciaországban, hogy Karim Benzema vajon játszhat-e a hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon: a kiváló csatár akkor keveredett Mathieu Valbuena zsarolós ügyébe, ahol közvetítő volt. Később kiderült, hogy nem hívták be a végleges, 23-as keretbe. A csatár most a spanyol Marcának mondta el a véleményét az ügyről.

Fotó: Europress - Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Fotó: Europress - Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

A csatár ellen november óta folyik eljárás, akkor keveredett Mathieu Valbuena zsarolós ügyébe, ahol közvetítő volt. A szövetség a botrány miatt eltiltotta a válogatottól Benzemát, aki ellen márciusban feloldották az ellene elrendelt bírósági felügyeletet. Didier Deschamps akkor még úgy nyilatkozott, elgondolkozna a támadó behívásán, ha a szövetség visszavonná az eltiltást. A szövetségi kapitány végül nem tett így, ezt személyesen közölte a Real Madrid kétszeres Bajnokok Ligája győztes játékosával.

Éric Cantona már nekiment Deschamps-nak, azt sugallta a korábbi világsztár, hogy a kapitány az afrikai származása miatt hagyhatta ki a válogatottból Benzemát és Hatem Ben Arfát. Előbbi a spanyol Marcának nyilatkozott a helyzetéről.

„Deschamps meghajolt Franciaország rasszista része előtt. Tudnia kellett arról, hogy a szélsőséges párt eljutott a második fordulóig az előző két választáson az országban. Nem tudom, hogy egyedül hozta meg a döntését vagy sem, jóban voltam vele is, az elnökkel is, mindenkivel.”

Benzema 28 gólt lőtt ebben a szezonban a Realban, a szombati BL-döntőben is játszott, de gólt nem szerzett.

„Sportszempontból nézve nem tudom megérteni, miért nem játszhatok. A bíróság nem ítélt el, nem vagyok bűnös. Imádom a labdarúgást és a francia válogatottat is.”

Top 0