• Krimi

Meggyilkolta kislányait a zongoraművész felesége

A texasi rendőrség közölte hétfőn, hogy Vagyim Holodenko ukrán származású zongoraművész feleségét gyanúsította meg a válófélben lévő házaspár két kislányának meggyilkolásával.

Szofja Cigankova ellen kétrendbeli szándékos emberölés miatt indítanak eljárást. A 29 éves Holodenko múlt csütörtökön ment lányaiért, az ötéves Nikáért és az egyéves Micheláért a texasi Fort Worth város Benbrook elővárosában lévő egykori közös otthonukba, ahol a kicsiket holtan találta ágyukban, 31 éves anyjukat, Szofja Cigankovát pedig "rendkívül zavart állapotban", szúrt sebektől borítva.

David Babcock rendőrparancsnok újságíróknak elmondta, hogy Cigankovának átadták a letartóztatási parancsot a városi kórházban, ahol elmeszakértő vizsgálja a nőt. Továbbra sem tudni, hogyan haltak meg a gyermekek, akiken külsérelmi nyomok nem látszottak. A megyei orvosszakértői hivatal közlése szerint a halottkémi vizsgálat még nem zárult le. A pár 2010-ben házasodott össze, és tavaly novemberben váltak el, a család otthonába 2014-ben kétszer is kihívták a rendőrséget rendzavarás miatt. Vagyim Holodenko a Fort Worthben négyévente rendezett rangos Van Cliburn Zongoraversenyen 2013-ban aratott győzelmének köszönhetően vált világszerte ismertté, mára a legnagyobb koncerttermek és fesztiválok állandó szereplője Európában és Amerikában egyaránt. A fiatal zongoraművész február 10-én a budapesti Zeneakadémián adott szólóestet.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16