• Krimi
Maksa Mónika

Meggyilkolta a vállalkozót, akitől autót akart venni

Az 52 éves férfit első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélte a Szolnoki Törvényszék. A férfi még 2013-ban ölt meg egy vállalkozót Szolnok belvárosában.

A férfit kitervelt, nyereségvágyból, több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet, fegyverrel való visszaélés és magánlaksértés miatt találták bűnösnek. Legkorábban 30 év múlva engedhetik szabadon a fegyházból.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette. A férfi enyhítésért, védője pedig téves jogi döntés miatt felmentésért és enyhítésért is fellebbezett.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

EZT IS AJÁNLJUK:

    A bíróság szerint a férfi 2013 májusában azért ment áldozata szolnoki házába, hogy autót vegyen tőle. Ott azonban pénzt és értékeket követelt, és lelőtte. A lelőtt vállalkozó felesége az ablakon keresztül menekült el, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közeli épületébe futott. Onnan a biztonsági őr hívta fel a rendőrséget. A nő könnyebben megsérült, kórházba vitték.

    A gyilkos a helyszínről robogóval menekült el, és még aznap elfogták. Az MTI úgy tudja, hogy előzőleg egy másik férfit állítottak elő helyette, mert ugyanaz volt a neve.

    Top 16