• Krimi
Frányó Krisztina

Megfulladt egy falat csirkétől a kétéves fiú, egyéves kislány kapta a szívét

Egy kisgyerekes család tragédiája mentett meg egy másik kisgyerekes családot a hasonló tragédiától. Egy két éves kisfiú szívét ültették be egy egy éves kislányba. A szülők személyes találkozót terveznek, miután Ava Martin felépül a műtétből.

Fotó: Facebook / Hope for Amazing Ava

Fotó: Facebook / Hope for Amazing Ava

„Amie, Ava anyukája azt mondta, az első dolga az volt, hogy meghallgatta Ava szívverését. Jó érzés volt tudni, hogy ugyanazt a szívet hallgatja. Különleges pillanat lesz, mikor megölelhetem Avát, és közben tudom, hogy William gondoskodott az életéről.”

- mondta az ABC News-nak Jamie Herad, a két éves William édesanyja.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A 32 éves nő elmesélte, hogy december 11-én a dada hívta ki a mentőket Williamhez, akinek a torkán akadt egy falat csirke. A kisfiút azonnal kórházba szállították, a csirkét sikerült kimozdítaniuk a fiú torkából, de két nap múlva meghalt.

  „A legjobb gyerek volt. Minden pillanatban igazi kisfiú volt, mégis nagyon jól viselkedett. Imádott szeretni. Nélküle csendes a ház. Olyan boldogsággal töltötte meg a szobákat, hogy most nagyon nehéz otthon lennünk nélküle.”

  William halála után az anya javasolta férjének, Danielnek, hogy ajánlják fel a kisfiú szerveit. Mint Jamie elmondta, nagyon jó érzés tudni, hogy a tragédia közben is képesek voltak segíteni valakin. A kisfiú szívén kívül a máját és a veséit is transzplantálták.

  A 33 éves Amie Martin már terhessége alatt tudta, hogy Avának veleszületett szívproblémái vannak. Hét napos és hét hónapos korábban is jelentkeztek a problémák két szívkamrában, ezért meg kellett műteni. 13 hónapos korában azonban a kislánynál már olyan szintű szívelégtelenséget diagnosztizáltak, hogy az intenzív osztályra került. 118 napot kellett várnia az új szívre – Williamére. December 14-én már meg is műtötték.

  „A férjem, Brian és én nagyon hálásak vagyunk ezért az ajándékért. Nagyon önzetlenül cselekedtek a legnehezebb időkben. Nincsenek arra szavak, hogy kifejezzük a hálánkat.”

  - mondta Amie.

  A két család már felvette egymással a kapcsolatot, és megegyeztek abban, hogy személyesen is találkoznak, amint Ava felépült.

  Nagy-Britanniában nemrég egy újszülött kislány vált szervdonorrá – erről itt írt bővebben a Faktor.

  Top 16