• Krimi
Maksa Mónika

Megfulladt a nyaraláson a 7 éves fiú, mert a vízimentők ebédszüneten voltak

A hét éves fiúra eszméletlenül találtak a medencében az egyiptomi családi vakáción. Senki sem vette észre, hogy fuldoklik, mert a vízimentők szünetre mentek.

Alfie Gray a családi nyaralás második napján akart fürdeni egyet a Sarm es-Sejk-i szállodában, amikor a tragédia történt. A fiút egy vízesés alatt találták meg a medencében.

A fiú anyja, Chantelle Parker vette észre, hogy a gyerek eltűnt és riasztotta a szálloda dolgozóit. Ők azonban nem vették komolyan az asszonyt, ezért a többi nyaraló segített neki. Az egyik biztonsági őr azt mondta nekik, hogy látott egy hasonló gyereket kijönni a medencéből, ezért a fiú keresése gyorsan befejeződött.

Illusztráció.

Illusztráció.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Később valaki mégis megtalálta a fiú egyik cipőjét a medencénél, ezért tovább keresték, amíg apja, Aaron Gray meg nem találta és ki nem húzta a vízből. Két brit turista próbálta újraéleszteni a fiút, amíg a többiek mentőt hívtak.

  A mentők azonban nagyon sokáig nem érkeztek meg, ezért taxiba tették a gyereket. Az egyik nyaraló még ott is próbálta újraéleszteni. A kórházban – amely alig több mint 2 kilométerre volt a szállodától – sem tudták újraéleszteni a gyereket. A fiú apja szerint úgy tűnt, hogy senki sem rendelkezik a megfelelő egészségügyi képzéssel.

  A nyomozás során felmerült, hogy a fiú fejsérülést szenvedhetett, hiszen hiányzott egy foga, egy másik pedig törött volt, amikor a medencéből kihúzták. A család azonban azt mondta, hogy a gyerek jó úszó volt és tisztában volt a veszélyekkel is. Sőt, Alfie Gray egy másik gyereknek is beszélt arról, hogy milyen veszélyes a medencénél játszani, majd kézenfogva elvezette a másik gyereket onnan.

  Penelope Schofield, a halottkém azt mondta, hogy a 7 éves fiú nem halt volna meg, ha előbb megtalálják. Hozzátette, hogy levélben kéri az utazási irodákat, hogy vizsgáltassák felül az egyiptomi üdülőhelyek életmentőinek képesítését.

  A fiú nagyon szeretett focizni, kedvenc csapata az Arsenal volt. Edzője, Ben Godfrey is azt mondta, hogy a fiú halála tragikus esemény, hiszen csodálatos fiú volt és tehetséges focista is.

  A vizsgálat után megállapították, hogy a halál oka fulladás volt – írja a Mirror.

  Top 16