• Külföld

Megfojtotta az anyját, hét hétig együtt élt a holttesttel

Egyelőre még nem tudni, miért fojtotta meg a 48 éves férfi az anyját, majd miért élt majdnem két hónapig együtt a holttesttel. A felesége is segítette, most mindketten börtönben vannak.

Fotó: New York Állami Rendőrség

Fotó: New York Állami Rendőrség

A rendőrség október 6-án kezdett nyomozásba, miután a 76 éves Betty Cole családtagjai aggódni kezdtek az asszonyért, akivel hetek óta nem beszéltek. A detektívek szerint Betty fia, Charles még augusztus 16-án fojtotta meg az anyját a Pleasant Valley Motelben, ahol a feleségével, Rolandával élt. A gyilkosság után a házaspár hét héten keresztül rejtegette a motelben a holttestet.

Amikor a nyomozásról hírt szereztek, Betty maradványait betették egy műanyag ládába, és körülbelül 130 kilométer utazás után elrejtették egy dél-karolinai elhagyatott, erdős területen. Itt találták meg október 17-én a rendőrök a holttestet.

„Nehezen tudom elképzelni azt a körülményt, ami egy fiút odáig vezethet, hogy megfojtja az anyját, de az a tény, hogy utána még hét héten keresztül együtt él a holttesttel, majd több államot átutazva elrejti, mint valami szemetet, az teszi igazán nyugtalanítóvá és szokatlanná az esetet” – mondta az NBC News-nak John Ryan rendőrkapitány.

Charlest pénteken találták meg a rendőrök egy poughkeepsie-i hajléktalanellátóban. A házaspárt letartóztatták, Charlest gyilkosságért, Rolandát bűnrészességért zárták börtönbe. A motel tulajdonosai tagadják az esetet, állításuk szerint a rendőrség találta ki a történetet. Szerintük ha tényleg hét héten keresztül egy holttestet tartogattak volna egy szobában, a vendégek már panaszkodtak volna a szag miatt.

Top 0