• Krimi

Megfojtott egy nőimitátort, most kivégezték

Richard Masterson-t 15 évnyi raboskodás után végezték ki Texasban. A férfi a vád szerint megfojtott egy nőimitátort, hogy megszerezze a kocsiját. Masterson azzal védekezett, hogy szex közben véletlen baleset történt.

Végrehajtották az idei első texasi kivégzést szerda este. A halálos injekciót kapott férfi bűne az volt, hogy megfojtott egy nőimitátor férfit.

Richard Masterson megfojtott egy nőimitátort fotó: AP

Richard Masterson megfojtott egy nőimitátort fotó: AP

A 43 éves Richard Masterson 15 évig ült börtönben, mielőtt kivégezték. Áldozata Darin Honeycutt 35 éves volt, és hivatásszerűen lépett fel nőimitátorként. Masterson - miután elfogták - egy ideig azt állította, hogy szerencsétlen baleset történt: szexuális játék közben véletlenül fojtotta meg a transzvesztita művészt. Pánikba esett és úgy tett, mintha rablás történt volna Darin Honeycutt lakásában, ezért vitte el az értékeit és az autóját. Egy idő után azonban beismerte, hogy szándékosan ölte meg a nőimitátort. Ügyvédje szerint csak azért tett beismerő vallomást, mert drog elvonási tünetei voltak. A 15 év alatt több kegyelmi kérvényt is benyújtott, de mindhiába. A Guardian szerint az ügyét Ferenc pápa is érdeklődéssel figyelte, a pápa egyébként ellenzi a halálbüntetést.    

Top 0