• Külföld
Faktor

Munkahelyi gépén keresett fel több ezer pornóoldalt, az egész hálózatot megfertőzte vírussal

Az oldalakról rengeteg vírus került a gépére, majd onnan tovább a többi kormányzati számítógépre.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Egy vizsgálat megállapította, hogy az Egyesült Államok földtani hivatalának (USGS) egyik alkalmazottja olyan pornóoldalakat nézegetett a kormányzati hálózaton, amik tele voltak malware-ekkel, vagyis rosszindulatú szoftverekkel. Miután végignézték az alkalmazott böngészési naplóját, kiderült, hogy 9 ezer különböző pornóoldalt nézett végig, amik közül sok tartalmazott rosszindulatú szoftvereket, ráadásul egy részüket Oroszországból működtették. A programok először a pornót néző alkalmazott gépét fertőzték meg, majd a földtani hivatal egész hálózatát.

Ráadásul a pornóoldalakon szereplő képeket még egy nem engedélyezett USB-eszközre is lementette, amik aztán a malware-ekkel együtt átkerültek az androidos telefonjára, ami szintén összeköttetésben volt a kormányzati gépekkel. 

A jelentés végül azt javasolta a földtani hivatalnak, hogy szigorítsanak a tiltott oldalakról vezetett feketelistájukon, és rendszeresen ellenőrizzék, milyen oldalakat nézegetnek az alkalmazottaik, illetve azt se engedjék, hogy ellenőrizetlen USB-eszközöket csatlakoztassanak a kormányzati gépekre - írja a BBC.

Kommentek:

Top 0