• Krimi
Faktor

Megerőszakolta és közben összeverte a nőt

Egy poprádi férfi beismerte, hogy megerőszakolt egy fiatal szlovák nőt - ezért 7-től 12 évig terjedő börtönbüntetést kaphatott volna. A vádlott beismerése után a bíróság azonban jóváhagyta az ügyésszel kötött megegyezését.

Illusztráció

Illusztráció

2013-ban az akkor 22 éves fiatal nő éjszaka sétált az utcán a szlovákiai Poprádon, mikor megszólította őt egy férfi - azt mondta, szexelni akar vele. A nő ellenállt, kérte a férfit, hogy hagyja őt békén, mivel még szűz - írja a Paraméter.

A férfi megütötte a nő arcát, majd elcieplte egy forgalomtól távoli helyre. A nőt olyan brutálisan erőszakolta meg, hogy az eset után a feje, az arca és a nyaka is tele volt véraláfutásokkal, megsérült a gerince, és még az orra is eltörtött.

Bár az eset után a rendőrség biológiai nyomot talált a helyszínen, ez mégsem vezetett a tettes leleplezéséhez. Két év után sikerült kideríteni, ki is volt az elkövető.

Egy poprádi cégben történt betöréssel megvádolták a 25 éves férfit is. A nyomozás során DNS-mintát vettek tőle, ami megegyezett a 2013-ban történt erőszakolásos eset helyszínén talált mintával.

A férfi ellen eljárást indítottak, majd vizsgálati fogságba helyezték, és ha beigazolódott volna bűnössége, akár 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhették volna. Nem egész fél évvel később azonban a vádlott egyezséget kötött az ügyésszel: beleegyezett abba, hogy 6 éves szabadságvesztésre ítéljék. A bíróság jóváhagyta az egyezséget.

„Ez a büntetés nevetségesen kevés. Ha jól fog viselkedni, hamarosan ki is engedhetik”

- mondta egy nő, aki nem messze lakik a férfitól.

Kommentek:

Top 0