• Krimi
Faktor

Megerőszakolta a rabokat a börtönőr

A 35 éves Casey Mincey-t még 2012-ben ítélték el személyazonossággal való visszaélés miatt. Büntetése alatt a börtön mentális betegeknek fenntartott szárnyát takarította - itt erőszakolta meg őt és két társát többször is az egyik őr.

Illusztráció

Illusztráció

Fotó: Mészáros Annarózsa

Mincey azt mondta, amikor először találkozott a georgiai Emanuel Női Börtönben Edgar Daniel Johnsonnal, kedves embernek tűnt. A férfi irodája is azon a szárnyon volt, ahol Mincey takarított. Kezdetben a Bibliáról beszélgettek, majd Johnson a hatgyerekes anya egyik lányáról kérdezősködött – írja a CNN.

2013 októberében azonban megváltozott kettejük barátsága: a férfi elkezdte fogdosni, ölelgetni, puszilgatni a nőt, majd hat alkalommal megerőszakolta. Mint később kiderült: nem Mincey volt az egyetlen áldozata.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Johnsont májusban tartóztatták le Mincey feljelentése alapján, majd több nő is jelentkezett, hasonló vádakkal. A férfi ügyvédje szerint védence ártatlannak vallja magát, és biztos abban, hogy felmentik a vádak alól.

  Mincey szerint Johnson hat alkalommal erőszakolta meg őt az irodája ajtaja mellett, innen ugyanis a férfi végig látta, ha valaki belépett a szárnyra. A másik nő vallomása szerint őt is ugyanott erőszakolta meg az őr, szintén hat alkalommal. A harmadik nőt 2011 áprilisa és 2012 márciusa között többször is szexuálisan bántalmazta. Mindhárman azt állítják, hogy Johnson megfenyegette őket, ezért hallgattak.

  Mincey esetében azzal fenyegetőzött Johnson, hogy legkisebb gyereke a büntetési időszak alatt nem fog engedélyt kapni, hogy meglátogassa, így őt szabadulásáig nem láthatja. A férfi azt állította, hogy ezzel egyszerűen csak kölcsönösen segítenek egymáson, és a nő úgy érezte, senkitől sem kaphatna segítséget ahhoz, hogy megakadályozza a férfit.

  A másik nő is azt állította, hogy Johnson a gyerekein keresztül zsarolta őt. A harmadik nőnek pedig azt mondta, hogy rossz fényben feltüntető jelentéseket fog küldeni róla, így nem szabadulhat korábban. A vallomások szerint a nők mégis írásos panaszt tettek, de ezeket Johnson néhány kollégájával együtt eltüntette.

  Mincey elmondta, hogy csak úgy tudott megszabadulni Johnsontól, hogy más feladatot kért – így áthelyezték őt a börtön másik szárnyára. Ettől függetlenül még többször találkozott a férfival, aki továbbra sem hagyta békén.

  Mincey azt mondta, azóta fél a férfiaktól, ezért három lánya közül egyet sem hagy egyedül egyetlen férfival sem, még ha az a saját fia is.

  Top 16