• Külföld
Faktor

Megerősítették: máris bombáztak a brit gépek Szíriában

Megerősítette a brit védelmi minisztérium, hogy négy Tornado típusú harci repülőgép légicsapásokat hajtott végre szíriai célpontok ellen. A repülők visszatértek "első harci bevetésükről Szíria felett" - közölte a minisztérium egy szóvivője. A BBC brit televízió tudósítója úgy tudja, hogy a két repülőgép egyenként három lézerirányítású bombával felszerelve szállt fel, és a fegyverek nélkül tértek vissza a légi támaszpontra.

Michael Fallon a BBC televíziónak elmondta: négy Tornado GR4 típusú harci repülőgép támadta meg a kelet-szíriai Omar olajmezőt. Fallon sikeresnek minősítette a bevetést.

forrás: Europress - AFP

forrás: Europress - AFP

    A brit parlament késő este szavazta meg, hogy Nagy-Britannia is részt vesz a szíriai terroristák elleni bombatámadásokban. A ciprusi Akrotiri brit légitámaszpontjáról - amely brit szuverén felségterület - eddig is szálltak fel brit légi kötelékek az Iszlám Állam elleni bevetésekre, de eddig csak a dzsihádista szervezet iraki állásait támadhatták, mivel a szerda éjjeli alsóházi szavazásig a felhatalmazásuk nem terjedt ki a szíriai légi hadműveletekben való részvételre.

Top 0