• Krimi
Faktor

Csoportosan erőszakolták meg a fiatal lányt, később visszamentek érte

A lány több rokonát is bántalmazták.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Az indiai rendőrség 14 embert vett őrizetbe azzal a gyanúval, hogy közük lehet egy tizenéves lány elrablásához, akit támadói megerőszakoltak, majd halálra égettek.

A lányt egy esküvői ünnepségről hurcolták magukkal támadói a kelet-indiai Dzshárkhand szövetségi államban egy kis faluban csütörtökön. A rendőrség szerint többen megerőszakolták, mielőtt szabadon engedték. A lány panaszt tett, és másnap a falusi tanács vezetői 50 ezer rúpiás büntetést szabtak ki az elkövetőkre. A gyanúsítottak viszont ezután bántalmazták a lány több rokonát, a fiatalt pedig halálra égették, miután egyedül találták őt otthon. A legfőbb gyanúsítottat még keresi a rendőrség.

Hatalmas felháborodást keltett 2012-ben, amikor egy egyetemista lányt többen brutálisan megtámadtak és megerőszakoltak egy buszon Újdelhiben - írja az MTI. Az eset felkavarta az indiai társadalmat, amely hosszú ideig szótlanul tűrte a nők elleni erőszakot. Azóta számos szigorító jogszabályt fogadtak el, például 20 év börtönre emelték a nemi erőszak elkövetőire kiszabható büntetést mértékét. Ennek ellenére gyakran hallani egy-egy újabb brutális szexuális támadásról Indiában. A kormány áprilisban határozott arról, hogy halálbüntetést kell kiszabni azokra, akikről bizonyítást nyer, hogy nemi erőszakot követtek el 12 évesnél fiatalabb kisgyereken.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16