• Sport

Megegyezett Mourinho és a Manchester United

A Sky Sports angol tévécsatorna névtelen forrásokra hivatkozva úgy értesült, hogy a Manchester United megállapodott José Mourinhóval, aki a héten kirúgott Louis van Gaalt váltja az edzői poszton. A holland edző vezetésével a csapat idén kiesett a Bajnokok Ligája csoportköréből, és csak az 5. helyen végzett a Premier League-ben.

Fotó: Europress - Ian Walton/Getty Images

Fotó: Europress - Ian Walton/Getty Images

Angol sajtóértesülés szerint mindenben megállapodott a Manchester United együttesével Jose Mourinho. A Sky Sports tévécsatorna névtelen forrásokra hivatkozva tette közzé szerda hajnalban a hírt. Az 53 éves portugál tréner Louis van Gaalt váltja, akit hétfőn, két nappal az FA Kupa-győzelem után menesztettek posztjáról.

A 64 éves Van Gaal 2014 nyarán vette át a MU irányítását, és két év alatt nagyjából 250 millió fontot költött a keret megerősítésére. Ennek ellenére első idényében a negyedik, idén pedig csak az ötödik helyen zárt a csapat. A tréner 103 mérkőzésen ült az MU kispadján, 54 győzelem mellett 25 döntetlen és 24 vereség a mérlege.

A Sky szerint Mourinho szerződésének minden részletét sikerült tisztázni, beleértve annak hosszát, és az edző fizetését is. Az oldal szerint az jelentett jogi problémát, hogy Mourinho több olyan céggel is szerződésben áll, amely a Manchester United szponzorának konkurense.

Ilyen például a Chevrolet, amely a Manchester mezszponzora lesz hét éven keresztül, míg a portugál edzőt egyéni szerződés köti a Jaguarhoz. Másik probléma, hogy Mourinho az adidas nagykövete, míg a Manchester United Nike mezekben játszik.

Az oldal szerint a szerződést szerdán véglegesítik, így bármikor megtörténhet az edző hivatalos bejelentése.

Top 0