• Belföld
MZ/X

Ilyen, amikor egy TEK-es egy NAV-ossal bunyózik

Ma tartották azt a Terrorelhárítási Központ által szervezett gálát, ahol a rendvédelmi szervek dolgozói, mentősök, katonák, tűzoltók és NAV-osok küzdöttek egymással.

Az eddigi részvételi rekord jelentősen megdőlt a Terrorelhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal megrendezett budo- és küzdősportgálán

Fotók: MTI

Fotók: MTI

Amikor szombat reggel Hajdu János, a TEK főigazgatója a BOK (volt Syma) Csarnokban megnyitotta a rendezvényt, már utalt rá, hogy idén új részvételi csúcs születik. Később az is kiderült, hogy a hat különböző stílusban - WKF-karate, K-1, kyokushin karate, judo, valamint grappling és combat grappling - összesen 376 versenyző adta le nevezését, míg a korábbi években legfeljebb közel 300-an indultak.

Az egésznapos eseményen a rendvédelmi szervek dolgozói, valamint mentősök, katonák, tűzoltók és NAV-osok küzdöttek egymással.

Ezek a srácok munka mellett sportolnak, és érdemesek arra, hogy évente egyszer színvonalas körülmények között és nagy közönség előtt mutathassák meg tudásukat

- jelentette ki köszöntőjében Hajdu János. 

A program délelőtt a selejtezőkkel indult, majd a délutáni döntőkre a nézők létszáma már megközelítette a kétezret. A finálék között látványos harcművészeti bemutatók - kempó, taekwondo, wusu, muay thai - szórakoztatták a közönséget. Az idei gála díszvendége a K-1-ben háromszoros szupernehézsúlyú profi világbajnok holland Remy Bonjasky volt, aki nagy népszerűségnek örvendett a nézők körében. 

Az esemény három szakágban - WKF-karate, K-1 és kyokushin karate - része a BM pontszerző bajnokságának.

A nap folyamán küzdősportokkal kapcsolatos kiállítás és vásár is várta az érdeklődőket, az ingyenes rendezvényre kilátogatók adományaikkal a Bethesda Gyermekkórházat támogatták.

Kommentek:

Top 0