• Belföld
Faktor

Megbénítja a havazás az országot, Ferihegyen is fennakadások vannak

A havazás miatt fél-egy órás késésekre is számítani kell.

Vasárnap hajnalra elérte a havazás a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is. A repülőtér futópályáit, gurulóútjait és forgalmi előtereit folyamatosan takarítja és síkosságmentesíti a Budapest Airport havas flottája, komolyabb fennakadás egyelőre nincs a légiforgalomban. 

A reggeli-délelőtti órákban egypályás üzemmel működött a repülőtér, az egyes (13R/31L) futópályát lezárták, az érkező és induló forgalom a Vecséshez közelebbi és hosszabb, kettes (13L/31R) futópályát használta.

A repülőtérről induló járatok fél–egyórás késésekkel tudtak felszállni reggel és délelőtt. Az időjárás előrejelzések szerint délután egyig havazik, délutánra azonban megszűnik a hóesés a repülőtéren - írja az Airportal.

Közben Budapest közösségi közlekedési útvonalain és a főbb utakon, valamint a hidakon, a felüljárók járdáin és kerékpárútjain hetven munkagéppel takarítja a havat a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. Az erős havazás miatt hómunkások jelentkezését is várják - írja az MTI. Az Időkép szerint az északi és az északkeleti síkvidékeken pár centiméternyi friss hóréteg alakulhat ki vasárnap, viszont az Északi-középhegység magasabb csúcsain akár 15-20 cm-nél több hó sem kizárt.
Kommentek:

Top 0