• Külföld

Még többen meghalhattak volna Brüsszelben, de nem fért be a taxiba a legnagyobb robbanóbőrönd

Egy taxis vitte a 3 terroristát a brüsszeli reptérre, azt mondja, volt egy hatalmas bőrönd is, ami nem fért be a taxiba, ezért azt a robbantók végül nem vitték magukkal.

A 3 brüsszeli merénylő taxival ment ki a brüsszeli Zaventem nemzetközi reptérre. A taxis azt mondta, hogy öt bőröndöt akartak berakni az autóba, amiből végül csak 3 fért be, kettőt hátrahagytak a merénylők.

Amikor ő segíteni akart nekik elhelyezni a bőröndöket, idegesen szóltak rá. A Sun információi szerint ha a hátrahagyott bőröndöket is felrobbantják a reptéren, sokkal többen haltak volna meg. A robbantás után a taxis segítségével találták meg a rendőrök azt a címet, ahonnan a három férfit vitte a reptérre. A  lakásban a Guardian információi szerint 15 kilogramm robbanóanyagot, 150 liter acetont, 30 liter oxigéndús vizet, detonátort, szögeket és csavarokat illetve az Iszlám Állam zászlaját is megtalálták a rendőrök. Sőt az egyik számítógépen megtalálták Ibrahim El-Bakraoui búcsúlevelét is, amiben azt írja, azért robbantja fel magát, mert nem akarja, hogy elfogják és egy cellába zárják.

Top 0