• Belföld
Faktor

Még több taxis tüntet, mint reggel

Mintegy hatvan autóval tüntettek Budapesten, a belvárosban a taxisok. A forgalmat már nem rendőrök irányítják, de továbbra is sokan vannak a környéken.

Reggelhez képest több, legalább hatvan taxi van a helyszínen, amelyek többsége a József Attila utca és a Deák Ferenc téri templom között áll a Bajcsy-Zsilinszky úton. Új molinó is látható egy autón, amelyen az Uberre utalva a Hatósági ársértés felirat olvasható.

Fotó: Faktor - Sulyok László

Fotó: Faktor - Sulyok László

Több tüntető taxis azt mondta: felháborodtak, hogy három nagy szakmai szervezet nem állt melléjük a keddi sajtótájékoztatón kiadott állásfoglalásában.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége és az Országos Taxis Szövetség sajtótájékoztatóján többször elhangzott, hogy a cél közös, a szakmai szervezetek a tárgyalásos megegyezés hívei. Azt mondták, megértik az utcán demonstráló taxisokat, de szeretnék, ha nem rombolnák a szakma imidzsét, mivel szerintük már kezdett újraépülni a taxisokba vetett bizalom.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat az Uber ellen tiltakozva. Tüntetésüket előre nem jelentették be.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedd délelőtt azt mondta, hogy a rendőrség tudomásul vette a taxisok demonstrációjáról szóló hétfő esti bejelentését. A tüntetést szerda éjfélig jelentették be.

Top 0