• Belföld
Faktor

Még reménykedik az anyuka, hogy nem fia holttestére bukkantak a Dunában talált kocsiban

Hamarosan DNS-mintát vesznek a szülőktől, amit összevetnek a roncsban talált csontokkal.

Forrás: MTI-Mihádák Zoltán

Forrás: MTI-Mihádák Zoltán

Hét éve minden nap hazavárja eltűnt fiát az anyuka, akinek az autóját a múlt héten találták meg a Dunában. A kocsi utasterében emberi csontok is voltak, egyelőre nem tudni, ki az áldozat.

Mária azt mondta a Blikknek, bízik benne, hogy nem a fia földi maradványai kerültek elő a folyóból, és Lajos – akár a föld túlsó felén – boldogan éli világát. Máig tisztán emlékszik arra a januári napra, amikor az akkor 28 éves fiatalember elvitte a családi autót. Máskor is használta, és felnőtt férfiként nem jelentette be otthon, hogy hova megy.

Viszont mindig szólt, ha nem jött haza, ha néha kimaradt a barátaival. Akkor egyszer nem telefonált este. Másnap sem. Soha többé

– mondta Mária. Az anya azt is elmondta, hogy fiának hangulatingadozásai voltak. Amikor rossz passzban volt, folyton aludt, sokszor egy teljes napig sem kelt fel.

Ha kérdeztem is, sosem akart beszélni róla. Abban biztos vagyok, hogy nem voltak zűrös magánéleti problémái. Barátnői akadtak, de komoly kapcsolatról nem tudtam, vagy legalábbis minket nem avatott be.

Lajos az eltűnése előtt is depressziós volt. De élte az életét, eljárt dolgozni az apjával, ácsok voltak mindketten. A család Dunakeszin, egy társasházban élt. A nyolcvanas években szöktek át a zöldhatáron Romániából, a diktatúra elől menekülve. Lajos már itt járt iskolába, majd felnőttként kezdett dolgozni apjával.

Hamarosan pedig DNS-mintát vesznek a szülőktől, amit összevetnek a roncsban talált csontokkal.

Kommentek:

Top 16