• Belföld

Még nem lehet tudni, hogy Brüsszel és Budapest között mikor áll helyre a légiközlekedés

A brüsszeli Zaventem és a budapesti Liszt Ferenc repülőtér között még most sem járnak a repülők a múlt keddi brüsszeli robbantások miatt. A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője azt mondta, hogy hivatalos tájékoztatás még mindig nincs arról, hogy mikor indulnak újra a menetrend szerinti járatok.

Hardy Mihály szóvivő az MTI-nek azt mondta, hogy a Brussels Airlines járatai szerdán sem közlekednek a belga és a magyar főváros között, de ez még változhat. Hozzátette, hogy  a Wizzair és a Ryanair járatai, amelyek a charleroi-i repülőteret használják, fennakadás nélkül közlekednek.

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedden tesztelték az egy héttel ezelőtti merényletben megsérült épületet és a légiutas-kiszolgálást. A tesztüzem eredménye szerint a repülőtér szerdán 20 százalékos kapacitással újra működni kezd és újra fogad repülőgépeket.

A Brussels Airlines járatai szerdán sem közlekednek a belga és a magyar főváros között.

A Brussels Airlines járatai szerdán sem közlekednek a belga és a magyar főváros között.

Az épület legszükségesebb javításai már készen vannak, de még hónapokig eltarthat, amíg minden szükséges munkálat befejeződik. A repülőtér vezérigazgatója, Arnaud Feist szerint a repülőtér minden nemzetközi biztonsági normának megfelel.

Arnaud Feist azt is mondta, hogy a hét végére el akarják érni a rendes működés 50 százalékát. Az ide érkező és innen induló légitársaságok között előnyt élveznek a Brussels Airlines járatai, de utána fokozatosan a többi társaság gépeit is fogadni tudják.

Múlt kedden Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történtek robbantások. A nemzetközi repülőteret emiatt lezárták. A terrortámadásokban legalább 35 ember meghalt, és nagyjából 340-en megsebesültek.

Top 0