• Külföld
Faktor

Még mindig Portugáliában lehet az eltűnt Maddie, "valakinek tudnia kell, pontosan hol"

Egy ex-magánnyomozó szólalt meg a kislány ügyében kapcsolatban.

Forrás: Europress-Melanie Maps/AFP

Forrás: Europress-Melanie Maps/AFP

Megszólalt a detektív, aki egykor aktívan részt vett a több mint egy évtizede eltűnt kislány, Maddie felkutatásában. David Edgar azt állítja: a gyermek még életben lehet és valaki Portugáliában biztosan tudja, pontosan hol van.

A magánnyomozó szerint Maddie ügye egy igazán rejtélyes eset, de még mindig van remény, hogy megoldódik - írja a The Sun. Az ex-detektív szerint még lehetséges az áttörés a nyomozásban, de ehhez kell valamilyen külső tényező. Edgar elmondása szerint akkor van esély a gyerekrabló kilétének felderítésére, ha mondjuk a tettes meghal, és egy ismerőse - aki eddig talán félt, de nyomasztja a bűntudat -  kitálal a rendőrségen. De élve is elkaphatják az elkövetőt, ha például összeveszik egy bizalmasával, aki aztán feladja őt a hatóságoknál.

A detektív arról is beszélt, hogy megérzése szerint Maddiet még mindig Portugáliában rejtegetik valahol - a kislánynak pedig talán fogalma sincs arról, hogy világszerte keresik. Edgar ugyanis elképzelhetetlennek tartja, hogy bárki észrevétlenül ki tudta volna vinni a kicsit az országból. És mint mondja, "vannak emberek Portugáliában, akik tudják, mi történt".

Maddie szülei 11 év keresés után is hiszik, hogy lányuk előkerül. Edgar szerint jogosan reménykednek, hisz amíg nem találják meg a testét, addig bármi elképzelhető.

A legfrissebb adatok szerint egyébként a rendőrség több mint 15 millió dollárt(több mint négymilliárd forint) költött a gyerek keresésére, de a nyomozás nem vezetett eredményre.

Mint ismert, Maddie a szállodai szobájukból tűnt el hároméves korában, 2007-ben, amíg szülei a közelben vacsoráztak. Több teória is napvilágot látott azóta, többen tudni vélik, hogy emberrablók áldozata lett a gyerek, sokak szerint azonban maguk a szülők gyilkolták meg - utóbbit ők persze tagadják.

Kommentek:

Top 0