• Krimi
Faktor

Még két éves se volt a román kislány, éhen halt

A nagymama azt mondta, a kislány csak teát és tejet kapott.

Illusztráció.

Illusztráció.

Egy férfi magára maradt négy gyerekével a romániai a Suceava megyében, miután az anya külföldre ment dolgozni. Miután az 1 éves és 10 hónapos kislány rosszul lett, apja átvitte a szomszédos faluba az anyósához, aki kórházba vitte, de a gyermek nem sokkal később meghalt.

Kiderült, hogy a kicsi az alultápláltság miatt súlyos vérszegénységben szenvedett. Orvosainak a nagymama azt mondta, a kislány csak teát és tejet kapott - írja a Maszol.

A Suceava megyei gyermekvédelmi igazgatóság vizsgálatot indított amiatt, hogy a község szociális munkásai a családot miért nem vették nyilvántartásba. A rendőrség bűnvádi eljárást indított, a törvényszéki orvosok jelentése alapján fogalmazza majd meg az apa elleni vádat.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A World Vision Románia civil szervezet felmérése szerint a vidéken élő román gyerekek közül minden tizenegyedik csak napi kétszer kap enni, minden nyolcadik csak kenyeret. Minden második vidéki család jövedelme az országos átlag alatt van és minden harmadik falun élő család kap valamilyen szociális segélyt. A felmérést 65 falu több mint 2 ezer háztartásában végezték el, 7 és 18 éves kor közötti gyerekek között.

    Kommentek:

    Top 16