• Krimi
Faktor

Meg akarta menteni a macskát az idős bácsi, őt tépték szét a pitbullok

Hétfőn az újvidéki Péterváradon egy idős férfi egy macskát akart megmenteni, amelyet két elszabadult pitbull támadott meg - a feldühödött kutyák viszont végül a bácsit marták halálra. A rendőrség emberölés vádjával indított lejárást a kutyák tulajdonosa ellen.

Fotó: Europress / Derrick Ceyrac - AFP

Fotó: Europress / Derrick Ceyrac - AFP

A kutyák gazdája külföldön, Németországban tartózkodott, ezért a felesége vigyázott az állatokra. A két pitbull egy macska után futva, a kerítésen keresztül kiszabadult az udvarból, és amikor a szomszédságban élő 84 éves bácsi az üldözött macskát meg akarta menteni, a kutyák rátámadtak és halálra harapták. A mentősök már nem tudták megmenteni az életét, a helyszínen meghalt - írja a Magyar Szó.

A pitbullok tulajdonosa ellen emberölés vádjával indul büntetőeljárás. Feleségét, az állatokat gondozó 29 éves nőt az újvidéki rendőrség már hétfőn letartóztatta, és 48 órás őrizetbe helyezték a közbiztonság veszélyeztetésének gyanújával. A kutyák jelenleg hatósági megfigyelés alatt állnak.

A hatósági állatorvos szerint minden kutyának felelősségteljes tulajdonosra van szüksége, és mellékes, hogy milyen fajta kutyáról van szó.

Kommentek:

Top 0