• Belföld
Faktor

Lányokat zaklattak a buszon a migránsok - bezárnák a nagyfai tábort

A település közigazgatási területén működő nagyfai ideiglenes, nyitott befogadóállomás megszüntetését fogja kezdeményezni az algyői önkormányzat.

Molnár Áron független polgármester azt mondta, az elmúlt másfél, két hétben jelentősen megnövekedett a településen megjelenő migránsok száma. Elsősorban az üzletekbe, a dohányboltba érkeznek a községbe a Tisza túlpartján található táborból. Azt is mondta, két olyan eset történt, amikor fiatal férfiak a buszon lányokat inzultáltak.

A politikus azt mondta, írásbeli kérdéssel fordult a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz, mert a legnagyobb gondot az jelenti, hogy nem tudják, mennyien tartózkodnak a táborban. Értesüléseik szerint háromszázan lehetnek.

A politikus szerint a táborban nincs rendőri jelenlét, biztonsági őrök tartják fenn a rendet. A környékbeli harminc-negyven család biztonságát ez nem tudja szavatolni, a településen élők szeretnék, ha a községben is növekedne a rendőri jelenlét  írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Kedden rendkívüli ülést tart a község képviselő-testülete, ezen kezdeményezi, hogy csatlakozzanak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének egy lakossági fórumon elhangzott felvetéséhez, hogy az érintett települések (Algyő mellett Hódmezővásárhely és Maroslele) együtt kérjék a kormánytól a nagyfai tábor megszüntetését.

    Top 16