• Krimi
Faktor

Még a kávéautomatákat is ellopták a bemutatóteremből - videóval

A cég gyáli bemutatótermébe saját belépőkártyájával jutott be a 24 éves M. Ferenc. Ez nem okozott gondot neki, hiszen a cég alkalmazottja volt. A teremből elhozott egy vendégkártyát és egy VIP-kártyát is, hogy odaadhassa ismerőseinek.

Mivel M. Ferenc aznap záráskor nem kapcsolta be a bemutatóterem riasztóját, két társa így könnyen be tudott jutni a kapott mágneskártyákkal. Szinte mindent elvittek a bemutató központból, amiről úgy gondolták, hogy értékes és nem túl nehéz. Elloptak egy LCD-monitort, három laptopot, három nyomtatót, a beléptető rendszer központi egységét, két kávéautomatát, két hűtőgépet. Ezeken kívül a teremben talált élelmiszereket és a több kartonnyi üdítőitalt is ellopták. Az okozott kár a police.hu szerint meghaladja a 7 millió forintot. A lopás után az alkalmazott M. Ferenc visszatette az elvett mágneskártyákat a helyükre, abban bízott, hogy nem jutnak a nyomára. 

Másnap reggel a cég vezetősége azonnal kihívta a rendőrséget, akik néhány órányi nyomozás után eljutottak M. Ferenchez. A férfit a lakásában találták, aznap nem dolgozott. Nem árulta el társait, ők néhány napon belül önként jelentkeztek a rendőrségen. A lopott tárgyak nagy részét visszaadták, eljárás indult ellenük.

Top 0