• Külföld
Faktor

Vadállat rontott rá a kislányra és a férfire az utcán, kórházba kerültek

Karmolt sebekkel és harapásnyomokkal vitték őket kórházba.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Két embert sebesített meg hétfőn reggel egy medve a dél-erdélyi Fogarason. A Brassó megyei kisvárosban történt medvetámadásban egy 39 éves férfi, és egy 14 éves lány sebesült meg.

A férfit karmolt sebekkel, a lányt karmolásokkal és harapással vitték kórházba, egyikük sérülései sem súlyosak - írja az MTI. A fogarasi erdészeti hivatal a múlt héten kérvényezte a város peremén többször látott állat eltávolítását vagy kilövését, az óvintézkedés azonban nem történt meg.

Romániában azután sokasodtak meg a medvetámadások, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium tavaly a populációszabályozás miatti medvevadászatot is betiltotta. Korábban a tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak. A tárca vezetője szeptember elején adott ki egy miniszteri rendeletet, mely 140 veszélyesnek bizonyult medve kilövését vagy áthelyezését teszi lehetővé. Október közepéig azonban a rendelet alapján benyújtott kérvények egyikét sem bírálta el a minisztérium.

Körülbelül 6800 medve él Romániában. A helyi medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található.

Kommentek:

Top 0